Napi gondolatébresztő

Tudatunkban sok szerep megtalálható -- a hősé, a szerelmesé, a remetéé, a diktátoré, a bölcs és a bolond asszonyé, s még oly sok másé.
Bölcsességek -- 365 buddhista bölcsesség az év minden napjára

A boldogságáramlat professzora

Turóczi Attila képe
Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

 

Ezerszer áldhatjuk a szerencsénket, amiért legfrissebb Széchenyi-díjasunk, Csíkszentmihályi Mihály pszichológus professzor életében nem a papírforma szerint követték egymást az események

 

Rossz belegondolni, mi lett volna akkor, ha az 1944-ben Olaszországba menekülő fiumei magyar konzul fia otthonosan érzi magát Rómában, a családi vállalkozásban üzemeltetett étterem kisegítő pincéreként, és a majd minden kamaszt foglalkoztató „mi végre él az ember a világban?” kérdésre a többiekhez hasonlóan legyintve, beéri a „csak” válaszával.

Tovább

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

Áttűnések Improvizációs Színház társulatÉgi Lámpás