Napi gondolatébresztő

Az éjszakai rettegés civilizált körülmények között még felnőtt embereknél sem föltétlenül rendellenes jelenség. Csak az éjszakai rettegés fokozott mértéke tekinthető kórosnak.
Föld és Lélek

A fiútestvérek késleltethetik a lányok érését

Turóczi Attila képe
Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Ausztrál kutatók 273 személy megkérdezése után azt találták, hogy az idősebb fiútestvérek jelenléte átlagban egy évvel késlelteti a menstruáció megjelenését a lányoknál, míg a fiatalabb fiútestvérek megléte a szexuális aktivitás kezdetét késleltették a nőknél.Eddig is ismert volt a fiútestvérek jelenlétének hatása a lányokra. Annak érdekében, hogy megállapítsák, ez befolyással van-e családalapítási sikereikre, a kutatók 197 nőt és 76 férfit (18 és 75 év közöttiek) kérdeztek meg. Az eredmény: tíz kivételével mindegyiküknek volt testvére.

 

Tovább a teljes cikkre

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

Áttűnések Improvizációs Színház társulatMakk-család