Napi gondolatébresztő

Tudja, mit jelent a szabadság, Fogg? Amikor a kétségbeesés oly mértékben felfokozódik, hogy nem lehet már elviselni; amikor úgy tapos és nyomorgat, mint a legpusztítóbb természeti csapás, nincs más választása az embernek, mint felszabadulni általa.

Holdpalota

A gyerekek régen és most is szeretetre vágynak

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

"A tanárnak szeretni kell a diákjait

Most kezdem a 32. tanévemet. Három évtized alatt úgy gondoljuk, hogy sokat változott a világ, de egyvalami szerintem nem változott: a gyerekek régen és most is szeretetre vágynak.

Ez a szeretet nem olyan, mint az anya és a csecsemő viszonya. Itt aktív munkának is lennie kell. Ha szép lassan megérzik a diákok, hogy a tanítás-tanulási folyamatban szeretet is van, akkor szerintem jól és hatékonyan lehet együtt dolgozni. Fontosnak tartom, hogy egyértelműek legyenek a játékszabályok. Legyen világos mindenkinek, hogy mik az elvárásaim. A cselekedeteimet pedig ne befolyásolja a pillanatnyi hangulatom."

Tovább a teljes cikkre

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

Makk-családCat

Közelgő események

  • Nincs közelgő esemény

Eseménynaptár

« 2017.10. »
hkszecspszov
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031