Napi gondolatébresztő

Egyszer, az élet közepe táján a gyermekkori illúziók utolsó szikrája is kialszik -- mindenesetre csakis egy ideálisnak elgondolt életben; nem is olyan kevesen örök gyermekként szállnak sírba --, és a szülői képből előlép a felnőtt ember archetípusa: a férfi képe, amilyennek a nő ősidők óta tapasztalta, illetve a nő képe, ahogyan ezt a férfi öröktől fogva önmagában hordja.
Föld és Lélek

A lefekvés előtti sms-ezgetés és levelezés komoly veszélyeket rejthet a mai fiatalok egészségére

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

"Egy új tanulmány szerint a tizenévesek körében egyre elterjedtebb, hogy lefekvés előtt az ágyból leveleznek egymással, melynek során kimegy az álom a szemükből, nappal álmosak lesznek és csökken az iskolában a teljesítőképességük.

Közel 3200 felső tagozatos és középiskolás vett részt a kutatásban. A kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy közel 62%-uk használ okostelefont, továbbá közel 57%-uk cseveg vagy chatel lefekvés előtt, valamint közel 21%-uk kel fel éjszaka, ha üzenetet kap – amikor már rég aludniuk kellene."

Szerző: Dr. Csiky Miklós - gyermekpszichiáter

Tovább a teljes cikkre

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

Égi LámpásÁttűnések Improvizációs Színház társulat