Napi gondolatébresztő

...az élet célja nem a boldogság, hanem az értelem. Aki a szenvedés elkerülése vagy kicselezése révén akarja elérni a boldogságot, annak egyre felszínesebb lesz az élete.

Az élet második fele

A járatlan út -- a szeretet, a hagyományos értékek és a szellemi fejlődés új pszichológiája

Turóczi Attila képe
Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
CímA járatlan út -- a szeretet, a hagyományos értékek és a szellemi fejlődés új pszichológiája
Közlemény típusaKönyv
Kiadás éve2009
Szerző(k)Peck, SM
FordítóLáng, K
SorozatcímHÉTKÖZNAPI PSZICHOLÓGIA SOROZAT
Kötetek száma:1
KiadóPark Kiadó
VárosBudapest
ISBN 978-963-530-868-2
Rövid összefoglaló

Ez a könyv segít, hogy elrontott életét rendbe hozhassa, hogy úrrá lehessen gyötrő lelki gondjain, hogy megtalálja önmagát. A járatlan út járatlan ösvényeken vezet. Ha összecsapnak a hullámok a feje felett, ha úgy érzi, hogy mindennek vége, ha megoldhatatlannak látszó problémákkal küzd, ez a könyv lehet a segítség. A boldog, kiegyensúlyozott élethez vezető szál.

Idézetek a könyvből:

E könyv gyakorlatai klinikus gyakorlatomból fakadnak, annak megfigyeléséből, ahogyan betegeim nap mint nap a szellemi érettség mind magasabb szintjének elérésére vagy elkerülésére törekedtek. Következésképpen a könyv sok valós esettanulmányból tartalmaz részleteket.
Az élet szenvedés. Nagy igazság ez, a legnagyobb igazságok egyike. Mégpedig azért, mert ha valóban beláttuk, akkor már felül is emelkedtünk rajta. Amikor valóban értjük -- fölfogjuk és elfogadjuk --, hogy az élet nehéz, megszűnik nehéznek lenni. Mert amint elfogadjuk, az a tény, hogy nehéz, nem számít többé.
Az élet nehéz voltának igazságát a legtöbb ember nem látja át teljes mértékben.
Az élet problémák láncolata. Megoldani akarjuk őket, vagy sopánkodni fölöttük? Képessé akarjuk-e tenni gyermekeinket e problémák megoldására?
Az önfegyelem az a szerszámkészlet, amelynek segítségével megoldhatjuk az élet alapvető problémáit. Enélkül semmit sem oldhatunk meg.
Az életet az teszi nehézzé, hogy a problémákkal szembenézni és azokat megoldani fájdalommal jár.
Mégis, éppen a gondok felismerésének és megoldásának folyamatában rejlik az élet értelme. "Ami fáj, az nevel" -- mondta Benjamin Franklin. Legtöbbünkből azonban hiányzik a bölcsességnek ez a mértéke.
Az emberi ideg- és elmemegbetegedések elsőrendű oka éppen a problémák és a szenvedés elkerülésére való hajlam. Ám a pótmegoldás végül is fájdalmasabb lesz, mint azok a fájdalmak, amelyek elkerülése szülte őket, s a legnagyobb problémává maga a neurózis válik.

(Vég nélkül lehetne sorolni az ezekhez hasonló magvas és sok-sok klinikai anyaggal alátámasztott igazságokat.)

Webcímhttp://www.parkkiado.hu/konyv.php?id=167&katid=S&alkatid=10

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel