Napi gondolatébresztő

Turóczi Attila képe

Nagy önfegyelem, hallatlan tudatosság kell ahhoz, hogy igazán önmagunkat tudjuk adni, és igazán az jöjjön belőlünk, ami önmagától kívánkozik.

Az álmok útján -- Marie-Louise von Franz beszélgetései Fraser Boával az álomértelmezésről

Turóczi Attila képe
Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
CímAz álmok útján -- Marie-Louise von Franz beszélgetései Fraser Boával az álomértelmezésről
Közlemény típusaKönyv
Kiadás éve2006
Szerző(k)von Franz, M-L, Boa F
FordítóTuróczi, A
Kötetek száma:1
Oldalak száma270
KiadóUrsus-Libris Kiadó
VárosBudapest
ISBN 9789639718005
Kulcsszavakálmok, álomértelmezés, anima, animusz, archetípus, Jung
Rövid összefoglaló

Carl Gustav Jung svájci pszichiáter az álomkutatás egyik úttörője volt. Hosszú évek munkájával kiderítette, hogy az álmok megkísérlik szabályozni és egyensúlyban tartani a testi és lelki energiáinkat. Nemcsak a belső diszharmónia és érzelmi szenvedés gyökereit tárják fel, hanem megmutatják az egyénben rejlő életlehetőséget is. Előremutató megoldásokat kínálnak a mindennapi problémákra, és ihletet adnak az élet kreatív lehetőségeinek kibontakoztatására. Jung úgy találta, hogy alvás közben, az álmok révén ébrednek rá az emberek arra, hogy kik is ők valójában.
Ez a könyv egy nagysikerű tévéfilmsorozat alapján készült, amelynek szerkesztője, Fraser Boa számos érdekes álmot gyűjtött össze a világ minden tájáról. Felkérte Jung egyik legelismertebb tanítványát, Marie-Louise von Franzot, hogy értelmezze ezeket. Rendkívüli elméleti tudására és gyakorlatára támaszkodva Dr. von Franz rendszerezve mutatja be az emberi élet különféle területeihez kapcsolódó jellegzetes álmokat, s végül azt a következtetést vonja le, hogy az a legegészségesebb dolog, amit tehetünk, hogy odafigyelünk az álmainkra. „Az álmok megmutatják, hogyan találjunk rá életünk értelmére, hogyan töltsük be sorsunkat, és hogyan valósítsuk meg az élet bennünk rejtőző nagyobb lehetőségét.”

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel