Napi gondolatébresztő

Vannak emberek, akik soha nem jutnak Fantáziába -- mondta Korándi úr --, és vannak, akiknek sikerül, viszont örökre ott maradnak. És akadnak egyesek, akik eljutnak Fantáziába és vissza is térnek onnan. Úgy, mint te. És ezek hoznak gyógyulást mindkét világnak.

A Végtelen Történet

Együttműködés a gyermekekkel és a szüleikkel a különélés és a válás során

Turóczi Attila képe
Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
CímEgyüttműködés a gyermekekkel és a szüleikkel a különélés és a válás során
Közlemény típusaKönyv
Kiadás éve2001
Szerző(k)Dowling, E, Barnes GG
FordítóBerta, T, Bennett JG
Kötetek száma:1
Oldalak száma223
KiadóCoincidencia Kft.
VárosBudapest
Kulcsszavakcsaládterápia, kapcsolattartás, párkapcsolat, válás, válásterápia
Rövid összefoglaló

A gyermekek és a családok támogatása, a különélés, a válás fontos területe jelenkori társadalmunknak. Ezen tevékenység során a családokat segjtő szakembereknek néha nehéz meghallani a gyermekek "hangját".Emilia Dowling és Gill Gorell Barnes mint gyerekekkel és családokkal dolgozó klinikusok sokrétű tapasztalatukról írnak ebben a könyvben, és megkísérlik pótolni ezt a hiányt -- s ily módon elérni, hogy a gyerekek hangja hallható legyen.
A könyv egyesíti a kutatást és azt az együttműködést, amelyet a különéléssel és a válással kapcsolatos megpróbáltatásokon átmenő családokkal végeznek a klinikai munkák során.
Alapmű a "frontvonalon" dolgozó szakemberek, valamint más szakmák képviselői számára, akik munkájuk során olyan gyerekekkel és családokkal találkoznak, akiket az élet ezen átmenetét élik meg.

EMILIA DOWLING klinikai pszichológus és családterapeuta. A Tavistock Klinika Gyermek- és Családterápiás Osztálya Gyermekpszichológiai Részlegének vezetője és a Birkbeck College (Londoni Egyetem) Pszichológiai Tanszékének vendégprofesszora. Amellett, hogy válófélben lévő családokkal dolgozik, kutatási területe a családokkal, iskolákkal és a családorvosokkal folytatott szisztematikus konzultáció. Munkája minden területén a gyerekeknek szentel külön figyelmet.
GILL GORELL BARNES tiszteletbeli Klinikai Docens a Tavistock Klinikán és szabadfoglalkozású családterapeuta és oktató. A londoni Családterápiás Intézetben szaktanácsadóként vesz részt a képzésen. Több mint 30 éve dolgozik együtt családokkal, szakterülete a különélő családokkal, gyerekeikkel és a mostohacsaládokkal végzett klinikai gyakorlat kutatása. Az elmúlt évtizedben klinikai munkájának nagy része a különélésre és az intenzív konfliktusokra összpontosult, olyan párok segítésére irányul, akik képtelenek egyezségre jutni a gyerekek szükségleteit illetően.

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel