Napi gondolatébresztő

Ne magyarázkodj! A barátaidnak nincs rá szükségük, az ellenségeidet meg úgysem érdekli.

Integrál szemlélet

Turóczi Attila képe
Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
CímIntegrál szemlélet
Közlemény típusaKönyv
Kiadás éve2008
Szerző(k)Wilber, K
Kötetek száma:1
Oldalak száma237
KiadóUrsus-Libris Kiadó
VárosBudapest
ISBN 978-963-9718-128
Rövid összefoglaló

Mi lenne, ha megpróbálnánk megalkotni egy mindent magába foglaló térképet, amely megjeleníti a világ nagy kulturális és vallási tradícióinak legfontosabb elemeit, az ősi bölcsektől egészen korunk legújabb tudományos felfedezéseiig? Hogyan kísérelnénk meg egyetlen rendszerbe integrálni mindazt, amit az ember spirituális, pszichológiai és szociális fejlődési lehetőségeiről, a közösségek és a társadalom működéséről a kezdetektől napjainkig állítottak?
Ken Wilber Integrál személelete éppen ilyen térképet kínál. Az emberi fejlődés szinte összes ismert rendszerének és modelljének felhasználásával öt viszonylag egyszerű struktúrába rendezi a legfontosabb összetevőket, ráadásul úgy, hogy azokban az olvasó könnyen elhelyezheti saját tapasztalatait.
A színes és gazdag kép- és ábraanyagot felvonultató kötet nagy teret szentel a vallásokkal és a spirituális élettel kapcsolatos napjainkban aktuális kérdéseknek, ugyanakkor felvázolja az integrál szemlélet alkalmazási lehetőségeit az orvoslás, az üzleti élet és az ökológia területén is. A mindennapi gyakorláshoz az integrál életmódgyakorlatok moduláris felépítésű rendszere ad útmutatást.

KEN WILBER több mint harminc éve tartó munkásságának eredményeképpen jött létre az integrál szemlélet. Ez a kötete bevezető jellegű áttekintést nyújt, ugyanakkor a korábbi műveit ismerők számára is számos újdonsággal szolgál. Kitűnő olvasmány a Működő szellem rövid története előtt.

Webcímhttp://www.ursuslibris.hu/content.php?content=358

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel