Napi gondolatébresztő

Önbizalmunk és bátorságunk fejlesztését elősegíti majd, ha belegondolunk a lényünk legmélyén rejlő lehetőségek mérhetetlen nagyságába, ha megértjük, hogy a lélek alapvetően tiszta és jó, és megvizsgáljuk lelkünk ragyogását.
Bölcsességek -- 365 buddhista bölcsesség az év minden napjára

Meseterápia -- Mesék a gyógyításban és a mindennapokban

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
CímMeseterápia -- Mesék a gyógyításban és a mindennapokban
Közlemény típusaKönyv
Kiadás éve2010
Szerző(k)Boldizsár, I
KiadóMagvető
VárosBudapest
ISBN 978 963 14 2846 9
Teljes szöveg

Idézet a könyvajánlóból:

„- Velem is épp így történt. - hallottam többször is mesehallgatás után idős emberektől. A kisebb gyerekek azt mondják: - Én is ilyen bátor (szép, ügyes, kitartó) szeretnék lenni. - A gyógyulásra váró beteg pedig így sóhajt föl: - Én is úgy szeretnék élni, ahogy a mesében van. -  Az a sajnálatos körülmény, hogy ma már nincsenek közösségi mesemondó alkalmak, és a mesék egyre inkább feledésbe merülnek, megfoszt bennünket attól, hogy a meséken keresztül kapcsolatba kerüljünk egyrészt saját vágyainkkal, lehetőségeinkkel, másrészt szellemi gyökereinkkel, s e gyökerek révén létezésünk alapjának tekinthessük azt az értékrendet, amely nem csak egy szűkebb közösség sajátja, hanem univerzálisnak tekinthető.”

„.. a könyv azoknak íródott, akik értik, vagy érteni szeretnék a meséket. A mesék a hagyomány által megszentelt tudás hordozói, s nem csak vigaszt és bátorítást adnak, hanem arra is képesek, hogy bizonyos lelki és fizikai fájdalmakat enyhítsenek. A szerző a korábbi, nagy sikerű meseválogatásai után új könyvében a mesék gyógyító erejének titkát kutatja, s kutatási eredményeit rendkívül közérthetően tárja elénk….”

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel