Napi gondolatébresztő

Turóczi Attila képe

Figyelj csak! Ma van az a holnap, amitől tegnap annyira féltél!

5 tévhit a terápiával, terapeutákkal kapcsolatban

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

"Az előző posztban arról írtam, hogy a különböző pszichoterápiák segítenek-e az öngyilkosság, öngyilkossági kísérlet megelőzésében.

De miért van az, hogy sokan mégsem kérnek segítséget, mégsem keresnek fel terapeutát (a "pszichológus" és "terapeuta" megnevezéseket most szinonímaként használom), legyen szó bármilyen lelki problémáról is? 

Ennek sokféle okat lehet, de az egyik ilyen érthető ok, hogy ami ismeretlen, amivel még nem találkozott valaki, attól félhet. Bizonytalanságérzést, szorongást kelthet már arról töprengeni is, hogy mi fog egy számára eddig ismeretlen helyzetben történni. Mit kell mondani, hogy fogja megfogalmazni a problémáit, mit fog kérdezni a pszichológus, mit fog szólni a környezete, ha megtudja, hogy terápiába jár? Elég nagy a "baja" ahhoz, hogy terápiába járjon?"

Tovább a teljes cikkre

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

Gyerek pszichológus...Áttűnések Improvizációs Színház