Napi gondolatébresztő

Egyszer, az élet közepe táján a gyermekkori illúziók utolsó szikrája is kialszik -- mindenesetre csakis egy ideálisnak elgondolt életben; nem is olyan kevesen örök gyermekként szállnak sírba --, és a szülői képből előlép a felnőtt ember archetípusa: a férfi képe, amilyennek a nő ősidők óta tapasztalta, illetve a nő képe, ahogyan ezt a férfi öröktől fogva önmagában hordja.
Föld és Lélek

Dr. Gyurkó Szilvia: Ha nem hagyod játszani, az életét veszed el a gyereknek

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

Gondoskodhatsz róla, küldheted kiváló iskolába, megteremthetsz neki minden lehetőséget, ami neked nem adatott meg, és még annál is többet. De ha a gyereknek nincs lehetősége szabadon játszani, akkor megette a fene az egészet. Miközben néha már sem idejük, sem pedig energiájuk nincs hozzá. Ott tartunk, hogy a játék mára sokszor nem alapjoga a gyerekeknek (pedig papíron nagyon is az!), hanem egyfajta szülői/pedagógusi engedmény... és ez baj. Hogy miért? Dr. Gyurkó Szilvia gyerekjogi szakember írása.

Tovább a teljes cikkre

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

Makk-családMouse