Napi gondolatébresztő

Erre figyeljen, ha hazudik a kölyök

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

"Számos kritikával illetik a tizenéveseket, ezek közül az egyik, hogy hajlamosak füllenteni. Vajon tényleg így van? És ha igen, mi az oka, és mit kezdjünk vele?

Két esetben kell a hazugsággal/igazmondással kapcsolatban aggódni a tizenéves miatt: ha mindig mindenről megosztja a teljes igazságot a szüleivel, és ha össze-vissza hazudozik, nem lehet tudni, melyik szavának higgyünk. Utóbbi nevezhető egyfajta tünetnek is: tünete annak, hogy valami komolyan megsérült a gyerekkel való kapcsolatban. Jobb esetben ez valami feszültség kifejeződése, egy vészjelzés, annak közlése, hogy „figyeljetek rám, mert baj van, segítségre szorulok!”.

Szerző: Cziglán Karolina pszichológus

Tovább a teljes cikkre

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

Áttűnések Improvizációs SzínházGesztenyefigurák