Napi gondolatébresztő

A fényben növekszünk, a sötétségben pedig átalakulunk.

Interjú dr. Barát Katalin családterapeutával

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

"A beszélgetésünkre készülve szúrópróbaszerűen felhívtam néhány családterapeutát, hogy időpontot kérjek, de másfél hónapra előre tele volt a noteszük. Ennyire kevés a szakember, vagy ennyire igényesek a magyarok a házasságukra?

– Az, hogy a családterapeutáknak tele van a naptárjuk, nem csak a párkapcsolati problémákból adódik. A házaspárok gyorsabban keresnek szakembert, ha gond van a gyerekükkel. Először elviszik gyerekpszichológushoz, aki azt mondja, hogy ez a probléma inkább a család működésével függ össze és nem a gyerekben romlott el egy csavar, és ez után keresnek családterapeutát. De azt is tapasztaljuk, hogy a házasság megjavítása érdekében is elég gyakran fordulnak ma családterapeutához, különösen a válási krízisek esetén."

Tovább a teljes interjúra

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

Égi lámpásIsmeret - Intelligencia