Napi gondolatébresztő

Ne azt nézd, hogy hová estél, hanem azt keresd, hol csúsztál meg!

Interjú dr. Barát Katalin családterapeutával

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

"A beszélgetésünkre készülve szúrópróbaszerűen felhívtam néhány családterapeutát, hogy időpontot kérjek, de másfél hónapra előre tele volt a noteszük. Ennyire kevés a szakember, vagy ennyire igényesek a magyarok a házasságukra?

– Az, hogy a családterapeutáknak tele van a naptárjuk, nem csak a párkapcsolati problémákból adódik. A házaspárok gyorsabban keresnek szakembert, ha gond van a gyerekükkel. Először elviszik gyerekpszichológushoz, aki azt mondja, hogy ez a probléma inkább a család működésével függ össze és nem a gyerekben romlott el egy csavar, és ez után keresnek családterapeutát. De azt is tapasztaljuk, hogy a házasság megjavítása érdekében is elég gyakran fordulnak ma családterapeutához, különösen a válási krízisek esetén."

Tovább a teljes interjúra

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

Ismeret - IntelligenciaJáték-ötlet fáradt, fiús apukáknak:)