Napi gondolatébresztő

Ahogy idősödünk, számos születés és halál tanúi leszünk, ezáltal egyre több bölcsességre teszünk szert, s így leszünk képesek egyre inkább elszakadni a világtól.
Bölcsességek -- 365 buddhista bölcsesség az év minden napjára

Kapcsolati hiba okozhatja a diszlexiát

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

"Belgiumi kutatók szerint két agyi régió közötti kapcsolódási hiba okozhatja a diszlexiát. Neurológusok és pszichológusok évtizedek óta a szavak, valamint a fonémák (jelentésmegkülönböztető hangok) hibás mentális reprezentációjának tulajdonították ezt a súlyos tanulási zavart – magyarázta Bart Boets, a belgiumi Louvaini Katolikus Egyetem klinikai pszichológusa, a Science című amerikai tudományos folyóiratban megjelent tanulmány fő szerzője."

Forrás: Index

Tovább a teljes cikkre

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

Moo CowÉgi lámpás