Napi gondolatébresztő

Mikor kezdett az irodalom hazudni? Ki találta ki a legendát a törékeny, szende nőről és a vaserejű férfiról? A görögök még tudták, hogy a nő bír ki mindent, hogy a nő az erősebb, hogy fizikai hátrányát acélidegzetével és leleményességével egyenlíti ki. ... Ha Orfeuszék fordítva halnak meg, Eurüdiké holtbiztos megállja, hogy ne pillantson vissza, ha egyszer az a feltétel, csak a férfi nem bírta volna ki, az hátranéz. ... A lovagi költészet kezdte a misztifikálást, aztán valahogy átment a köztudatba. Gyönge nők, erős férfiak! Kabaré.
Szemlélők

Kutatások bizonyítják, hogy a hála érzése jót tesz az egészségnek

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

"Még egy egyszerű köszönőlevél is növelte az egyik kutatásban résztvevők boldogságának, és élettel való elégedettségének szintjét.

A rutinszerű, vagy kötelezőnek érzett köszönetmondással ellentétben a valódi hálával telt köszönet nagyobb erővel bír, mint gondolnánk. Kutatások bizonyítják, hogy a hála érzése nagyon jó hatással van az egészségre, a hangulatra és a személyes kapcsolatokra is. Steve Toepfer és kollégái a Kenti Állami Egyetemről tanulmányukban azt írják, ha a szóban kifejezett hála nehezünkre esik, írásban is megtehetjük ezt, és a hatás hasonló lesz."

Tovább a teljes cikkre

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

Égi LámpásFestett falevelek