Napi gondolatébresztő

Tudja, mit jelent a szabadság, Fogg? Amikor a kétségbeesés oly mértékben felfokozódik, hogy nem lehet már elviselni; amikor úgy tapos és nyomorgat, mint a legpusztítóbb természeti csapás, nincs más választása az embernek, mint felszabadulni általa.

Holdpalota

Mondja, miért ver maga?

Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

"Hol a határ? – kérdezi a gyermeknevelésről szóló friss UNICEF-anyag címe, és bár az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának erről teljesen világos az állásfoglalása, a gyakorlat már tészta. A veréssel, pofozással, általában a gyerekek ellen elkövetett erőszakkal szemben a Bizottság 2001 óta a zéró tolerancia elvét hirdeti. Álláspontjuk szerint ebben nem számítanak a kulturális különbségek, szokások, hagyományok: akkor sem lehet a gyereket verni, ha korábban ez sokaknak belefért a normális fegyelmező eszközök közé. A gyermekekkel szembeni erőszak semmilyen formája nem igazolható, akkor sem, ha azt „a fegyelmezés álcája mögé rejtik” – írják."

 

Tovább a teljes cikkre

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

Égi LámpásCat