Napi gondolatébresztő

Riasztó volt végiggondolnia, hogy az ember ennyire nyomorult, ilyen gyönge, annyival kevesebb, mint az állat, hogy harapás helyett mosolyog, csak ne kelljen egyedül szembenéznie a halállal.
Szemlélők

Új mesekönyvek

Turóczi Attila képe
Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

A mesék világa az utóbbi nagyjából 150 év alatt vált a gyerekek és az ifjúság szinte kizárólagos felségterületévé, korábban azonban nem így volt. A régi időkben a mesék, történetek, példabeszédek gyógyító, segítő ereje végigkísérte az ember életét – minden életkorban, életszakaszban megtalálhatta bennük azt a szükséges „fonalat”, amely továbbvezette, továbblendítette az útján - élni segített és élni tanított.

 A mese nem csak a gyerekeknek szólt, hanem mindenkinek, akinek egy elakadt élethelyzetben szüksége volt a megoldás megtalálására – gyógyító „megoldókulcsokat” mutatott és ezek gyakorlati alkalmazásába vezetett be. A szó legteljesebb értelmében léleksegítői, lélekvezetői munkát töltött be azáltal, hogy az „égi” útmutatást összekapcsolta a „földi” gyakorlatiassággal.

 E három könyv legfőbb célja és törekvése, hogy mindez visszakapja valódi helyét, s „új mesék” formájában eljusson az olvasóközönséghez.

 

A Popáncok-meseciklus első kötete a Popáncok a Szelesházban című képes, színes mesekönyv elsősorban kisebb gyerekeknek (4-8 éves korosztály) szól.

A történet a Hét Kör Világában játszódik, és egy popánc családról szól. A velük való zord bánásmód miatt a popáncok kénytelenek elhagyni addigi lakhelyüket. Merész és veszélyes utazást követően, Berente, a különc varázsló „Szelesházában” találnak új otthonra. Miként mindig, természetükből adódóan ide is szerencsét, és kalandokat hoznak. A borítófestmény Zsilvölgyi Csaba (Max) remekműve. (ára: 2200 forint)

 

A Legendánk-ciklus öt kötetesre tervezett munka, amelynek első két kötete, a Rózsaláng, illetve A sebesült király már elkészült. Ez a sorozat 9-99 éves kor között mindenkinek élvezetes és tanulságos olvasnivalót adhat.

 

Fordulatokkal, útmutatásokkal és felismerésekkel teli történet-sorozat a saját út, a saját sors megélésének fontosságáról. Próbákról, kalandokról, barátságról, összefogásról és legfőképpen a szeretet és a lélek erejéről. Mindazoknak ajánlva, akikben még él a „belső gyermek” nyitottsága, tisztánlátása, kíváncsisága és kalandvágya. És természetesen azoknak is, akik újra fel szeretnék fedezni magukban ezeket a kincseket.

  

Az első kötet, a  Rózsaláng című meseregény két fiatalról szól, és a Hét Kör Világában játszódik. Egy olyan világban, amely nem csak a képzeletünkben, de a lelkünk mélyén is létezik. A két árva, mindenkiét és mindenét elvesztett fiatal - egy elhívásra válaszolva - együtt, összefogva, a lélek és a szeretet útját járva oldja meg önként vállalt feladatát. Útjuk során sok barát segíti őket, hogy egyre teljesebben, erősebben tudjanak szembenézni a már útközben fel-felbukkanó megpróbáltatásokkal, és sikeresen oldják meg a feladat lényegét jelentő végső próbatételt. (ára: 3200 forint)

  

A második kötet, A sebesült király történetében Lellét és Vigot az élet sodra, no meg saját döntésük újabb, eddig nem látott és nem járt utakra viszi. Most sem kell egyedül küzdeniük, hiszen egy áldással teli út során mindig megérkezik a szükséges segítség. Legfőképpen Regő, a jazig homályvadász és Rico, a változatlanul pimasz és változatlanul nagylelkű gyíksárkány személyében. Megismerik a megismerhetetlent, megtapasztalják az élet árnyékosabb felét, megjárják az életen túli világot, felszínre hozzák és megtisztítják magukban és a környezetükben lévő homályt, hogy végül megtalálják azt, akiért elindultak – a tűz népének törvényes királyát. És a király életre kel. (ára: 3200 forint)

 

A Rózsaláng és A sebesült király történetében - ízelítőül - részletek olvashatóak a honlapomon.

www.gabriellaangyal.ewk.hu

 

Mindhárom kötet megrendelhető a szerzőtől (jelen esetben tőlem:))), melyeket postai úton (esetleg személyesen) tudunk elküldeni.

A postaköltséget a szerző állja!

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel

Hírszerkesztési irányelvek

Honlapunkon igyekszünk hírt adni azokról az eseményekről és történésekről, amelyek a szakmánkat érintik. A szakmánk alatt az oktatás- és nevelésügyet, a mentálhigiénét, a (fejlesztő) pedagógiát, a gyermek- és családterápiát, ill. tágabb értelemben a pszichológiát értjük. Ez óriási terület, ezért a válogatás a teljesség igénye nélkül, de eklektikusan és a minőséget szem előtt tartva történik.

Várjuk további ötleteiket a honlap kukac nevtan pont ujbuda pont hu címre.

Kép találomra

A diszkalkulia kor szerinti figyelmeztető jeleiGyerek pszichológus...