Napi gondolatébresztő

Egyszer, az élet közepe táján a gyermekkori illúziók utolsó szikrája is kialszik -- mindenesetre csakis egy ideálisnak elgondolt életben; nem is olyan kevesen örök gyermekként szállnak sírba --, és a szülői képből előlép a felnőtt ember archetípusa: a férfi képe, amilyennek a nő ősidők óta tapasztalta, illetve a nő képe, ahogyan ezt a férfi öröktől fogva önmagában hordja.
Föld és Lélek

Kívánságok

Turóczi Attila képe
Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat

-- Különös, hogy az ember nem kívánhatja egyszerűen azt, amit akar. Tulajdonképpen honnan jönnek az ember kívánságai? És egyáltalán, mi az, hogy kívánság?
Szörszörény nagy szemeket meresztett a fiúra, de nem válaszolt. ... Barnabás megmutatta az oroszlánnak az Ékszer hátlapján lévő feliratot. -- Mit jelenthet ez? -- kérdezte. TEDD AZT, AMIT AKARSZ, hiszen ez azt jelenti, hogy mindent tehetek, amihez csak kedvem van, nem gondolod?
Szörszörény arca ijesztően komoly lett, és szeme villogni kezdett.
-- Nem -- mondta azon a mély, morgó hangon --, azt jelenti, hogy a Valódi Vágyadat kell követned. És ennél semmi sem nehezebb.
-- A Valódi Vágyamat? -- ismételte Barnabás megilletődve. -- Hát az mi?
-- Az a saját legmélyebb titkod, amelyről nem tudsz.
-- De hogyan ismerek rá?
-- Azáltal, hogy a kívánságaid útján haladsz, egyiktől a másikig, és a legvégsőig. Ez az út vezet azután a Valódi Vágyadhoz.
-- Tulajdonképpen nem is tűnik olyan nehéznek -- vélte Barnabás.
-- Ez minden utak legveszélyesebbike -- mondta az oroszlán. ... Igen nagyfokú igazságszeretet és fegyelem kell hozzá, mert nincs még egy út, amelyen ilyen könnyű végérvényesen eltévedni.

Végtelen történet

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel