Napi gondolatébresztő

Önbizalmunk és bátorságunk fejlesztését elősegíti majd, ha belegondolunk a lényünk legmélyén rejlő lehetőségek mérhetetlen nagyságába, ha megértjük, hogy a lélek alapvetően tiszta és jó, és megvizsgáljuk lelkünk ragyogását.
Bölcsességek -- 365 buddhista bölcsesség az év minden napjára

FLOW – Az áramlat (A tökéletes élmény pszichológiája)

Turóczi Attila képe
Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változat
CímFLOW – Az áramlat (A tökéletes élmény pszichológiája)
Közlemény típusaKönyv
Kiadás éve2010
Szerző(k)Csíkszentmihályi, M
FordítóLegéndyné_Szabó, E
SorozatcímAZ ELME KEREKEI
Oldalak száma372
KiadóAkadémiai Kiadó Zrt.
VárosBudapest
ISBN9789630588331
Kulcsszavakáramlat, flow, optimális élmény
Rövid összefoglaló

A Flow a tökéletes élmény pszichológiájának eredeti, legátfogóbb kifejtése. Csíkszentmihályi Mihály, a pozitív pszichológia vezető gondolkodója, forradalmi művével saját kiteljesedésük lehetőségeit tudatosan vagy ösztönösen kutató milliók életére volt hatással. Elismert pszichológusok, üzletemberek, művészek, politikusok és sportolók, továbbá a lélek működésével és rejtélyeivel rendszeresen foglalkozó szülők, pedagógusok, orvosok és kreatív szakemberek sokasága merített ihletet a könyvből. A boldogság keresése és a kizökkent sorsok helyreállítása utáni vágy az emberi lélek mélyéről ered, az ideális életről való elmélkedés egyidős a filozófiai gondolkodással. A Flow elméletének ritka erénye, hogy komoly kutatómunka alapozta meg, ugyanakkor leírása, illetve rendre beigazolódó következtetései a pszichológiában járatlanok számára is érthetőek és sokszor a rendkívüli felismerés erejével hatnak. A Flow most Az elme kerekei sorozatban, az 1997-es kiadáshoz képest lényegében változatlan szöveggel jelenik meg.

Megjegyzésként csak annyit, hogy az angol cím szerényebb: The Psychology of Optimal Experience, tehát nem a tökéletes, hanem az optimális élmény lélektana, ami azért nem mindegy. A könyv azonban e fordítási túlzással együtt is nagyszerű élmény.

Webcímhttp://www.libri.hu/konyv/flow.html

Itt íratkozhat fel folyamatosan frissülő tartalmainkra (RSS)

Tartalom átvétel